Illa augura que a l'estiu del 2021 el 70% de la població espanyola s'haurà vacunat

Una xifra de persones vacunades tan elevada generaria immunitat de grup contra la Covid-19.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dijous al Congrés
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dijous al Congrés / Chema Moya (Efe)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, augura que a final de l'estiu de 2021 podria vacunar-se un 70% de la població, la qual cosa generaria una immunitat de grup contra la Covid-19. Aquest escenari, segons ha afirmat el ministre en una entrevista al diari Público, seria "molt diferent" a l'actual.

Illa ha assegurat que gràcies a l'esforç de la ciutadania espanyola aquest cap de setmana s'està "aplanant la corba de la segona onada". Tanmateix, el ministre ha matisat que la fi de la pandèmia no arribarà fins que s'haja immunitzat un percentatge molt elevat de la població mundial. Les veus expertes, ha emfasitzat, calculen que aquest procés s'allargarà tot el 2021 i part del 2022.

Quan queden onze dies per a la nit de Nadal, el responsable de Sanitat ha justificat que les mesures aprovades per a frenar la corba de contagis durant les festes nadalenques són les correctes, perquè evitar que les famílies es reuniren "hauria sigut contraproduent".

En aquesta línia, la portaveu de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (Seimc), María del Mar Tomás, subratlla que l'opció més segura és reunir-se únicament amb persones convivents i, en cas que no siga possible, cal respectar totes les mesures de seguretat que estableixen les autoritats sanitàries.

Pel que fa a l'ús de tests com a mesura de prevenció, el portaveu Covid-19 de la Societat Espanyola de Medicina General i de Família (SEMG), Lorenzo Armenteros, desaconsella l'ús d'aquestes proves diagnòstiques i posa l'accent en el fet que la manera més segura d'evitar contagis és no reunir-se amb persones amb les quals no es conviu.

El president del Comité d'Ètica de la Investigació de l'Institut de Salut Carlos III, Fernando García, adverteix que "hi ha molt de negoci", amb relació a les proves de coronavirus, i ha demanat a les autoritats que asseguren que totes compleixen uns estàndards de qualitat mínims.

També et pot interessar

stats