Illa anunciarà aquesta vesprada que la Comunitat Valenciana avança a la fase 2

La consellera de Sanitat està esperançada en l’avanç de tot el territori a la fase següent, perquè les dades són “positives”.

El ministre de Sanitat Salvador Illa en una compareixença recent
El ministre de Sanitat Salvador Illa en una compareixença recent / À Punt NTC.

La Comunitat Valenciana sabrà aquest dijous a partir de les 20:15 hores que ve avança a la següent fase de la desescalada, la 2. El Consell ha sol·licitat tot el territori avance cap a la nova etapa, però serà el Ministeri de Sanitat el que determinarà si està en condicions de fer-ho, basant-se en els criteris sanitaris establits pels tècnics i les dades que ha remés la Conselleria de Sanitat.

Si prospera l’avanç a la segona fase, deu departaments sanitaris –Vinaròs, Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia, Alcoi, Dénia, la Marina Baixa, Elda, Oriola i Torrevella– hauran passat tres setmanes en la primera fase de la desescalada, mentre que els 14 departaments restants tan sols hauran estat 14 dies en la primera fase, el període mínim de cada etapa, segons ha defensat sempre el Ministeri.

Tot i que deu departaments havien complit aquest termini de 14 dies la setmana passada, la Conselleria de Sanitat Universal va preferir no sol·licitar el pas cap a la segona fase per al 25 de maig per “prudència”.

Per la seua banda, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, aquesta setmana s’ha mostrat esperançada que la Comunitat avance a la fase 2 el dilluns que ve, en afirmar que l’evolució de la pandèmia mostra “dades positives” ací.

No obstant això, Barceló va advertir que els criteris que tindrà en compte el Ministeri “estan clars”, encara que espera que en les futures decisions que adopte li comunique “què és el que ha primat” perquè no ocórrega el mateix que el 8 de maig, quan el Ministeri de Sanitat va denegar a l’avanç de determinades àrees sanitàries i no de la totalitat de la Comunitat Valenciana, com demanava el Consell. La decisió va causar un gran malestar a la Generalitat Valenciana.

També et pot interessar

stats