Illa anuncia que treballa amb les autonomies per a fixar mesures específiques per al món rural

El ministre de Sanitat recorda que passar de fase no és una carrera ni un rànquing i que el més important és fer les coses bé.

El ministre de Sanitat, hui abans de la seua compareixença
El ministre de Sanitat, hui abans de la seua compareixença / Chema Moya (EFE)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat en la comissió de sanitat de les mesures que va prenent el seu departament i l’evolució de la pandèmia del coronavirus. Així, ha anunciat que el Ministeri treballa amb les autonomies en la definició de mesures específiques dirigides al món rural.

El ministre ha explicat que ha mantingut reunions bilaterals amb algunes autonomies, entre les quals hi ha les que, com la valenciana, volen passar de fase. Pel que fa a això, ha defés que passar de fase “no és una carrera o un rànquing”. “Parlar en clau d’aprovat o suspens és perdre la perspectiva del que estem fent; açò no és arribar abans, sinó fer les coses bé”, ha reiterat.

El ministre també ha ampliat les primeres dades i conclusions del test de seroprevalença, que com a primera conclusió evidencia que l’extensió del virus a Espanya és baixa. “No tenim immunitat de grup i, per tant, hem de ser molt prudents”, ha advertit.

Valorarà obligatorietat de mascaretes en espais públics

D'altra banda, Illa ha avançat que divendres, en una nova reunió telemàtica amb les comunitats autònomes, abordarà la necessitat d'establir que l'ús de màscares siga obligatori en els espais públics.

Arribada d’una vacuna

El ministre ha explicat les línies de treball de l’executiu per a trobar una vacuna i per a poder fabricar-la. Així, ha explicat que estan en contacte amb fabricants espanyols de vacunes veterinàries per a conéixer la capacitat que tenen per a fabricar-ne d’ús humà. També ha dit que el govern ha compromés 125 milions en dos fons internacionals.

També et pot interessar

stats