Illa anuncia que el 51% de la població espanyola està en condicions de passar a la fase 1

La decisió es prendrà seguint “l’evidència científica” i no per “interessos partidistes” ni “càlculs electorals”.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa
El ministre de Sanitat, Salvador Illa / J.J. Guillen (Efe)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquesta vesprada que “vora la meitat de la població espanyola, el 51%, està en condicions de passar a la fase 1”. Illa ha fet aquestes declaracions en la roda de prems en què anunciarà quins son els territoris que passaran a la fase 1 del desconfinament a partir d’aquest dilluns 11 de maig, entre ells la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat la ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Montero ha remarcat que la decisió es prendrà seguint “l’evidència científica” i no per “interessos partidistes” ni “càlculs electorals”.

A falta que el govern espanyol confirme quins territoris podran passar a la fase 1 de la desescalada, el dilluns 11 de maig, la Conselleria de Sanitat ha introduït aquest divendres la possibilitat que no tota la Comunitat Valenciana supere la fase zero. La hipòtesi s’extrau de les paraules de la consellera, Ana Barceló, en la roda de premsa diària en què analitza l’evolució de la pandèmia.

En la proposta de la Generalitat, tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana passen a la fase 1 dilluns que ve. La Generalitat argumenta els indicadors epidemiològics d’aquestes 24 àrees de salut i no analitzant dades per províncies, tal com prioritzava l’orde del Ministeri de Sanitat. El Consell també demana autonomia per a autoritzar el bany a les platges quan arribe la calor i flexibilitzar els horaris d’eixida dels xiquets i xiquetes.

La majoria d’autonomies han demanat passar de fase dilluns, inclosa Madrid, la que més casos de la Covid-19 té. En el cas de Catalunya, demana que alguns territoris es mantinguen en la fase zero, una petició que també ha efectuat Castella i Lleó.

També et pot interessar

stats