Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Ildefonso Hernández: “La vacuna és, de moment, l’única manera de parar el virus”

16 min.

Fins que no arribe una vacuna o un tractament efectiu caldrà mantindre les mesures de precaució. És l’afirmació del catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Ildefonso Hernández. “La vacuna és, de moment, l’única manera de parar el virus”, per la qual cosa ha advertit de la importància de no relaxar-se, a pesar que “l’enemic siga invisible”.

Així mateix, el també portaveu de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (Sespas), s’ha mostrat contrari a fer tests massius a la població, i ha apostat per fer proves només en els casos on aparega el virus per a controlar-ne l’expansió. Pel que fa als contagis, el catedràtic ha assegurat que el 90% s’han produït més per situacions que per persones “supercontagiadores”, per exemple, les persones amb una alta mobilitat social o les reunions amb una quantitat elevada de persones han sigut les formes més comunes de contagi massiu.

Comunicació en salut pública, l’assignatura pendent

Un dels assumptes en què, segons el catedràtic, caldria millorar és en matèria de comunicació. “Les autoritats sanitàries i els mitjans públics han de fer un major esforç”. Per a aconseguir-ho, creu que una agència de salut pública seria un valor afegit, una veu autoritzada i fiable en aquesta matèria, una idea que preveu la llei i que de moment no s’ha desenvolupat.

Contingut no disponible
stats