Ildefonso Hernández (UMH): “Mentre dure la tensió preventiva la incidència de la Covid-19 serà baixa”

El catedràtic de la Miguel Hernández apel·la a la responsabilitat i la seguretat en el retorn a l'activitat laboral.

El catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Ildefonso Hernández
El catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Ildefonso Hernández

El retorn al lloc de treball no hauria de ser un problema en la nova normalitat sempre que les empreses (i les plantilles) apliquen plans de contingència i les mesures preventives per a reduir al màxim el risc de contagi. “Si es manté la tensió preventiva la taxa d’incidència continuarà a la baixa; si no tindrem un problema”, ha explicat en À Punt el catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Ildefonso Hernández.

L’expert ha apel·lat a la responsabilitat de les empreses i dels treballadors i treballadores en aquesta nova fase, assenyalant que “les mesures preventives són ara també una part del desenvolupament econòmic” i advertint que descuidar la salut pot suposar el tancament. “Si la crisi sanitària va bé, també ho farà la societat i l’economia”, ha dit.

Hernández entén que l’estabilitat en el descens dels contagis demostra que la societat està posant en pràctica les mesures preventives, però convida la ciutadania a no abaixar la guàrdia. El risc de rebrots continua, com ha passat a Osca, on tres comarques han hagut de retrocedir a la fase 2. Una situació similar, de “risc de transmissió comunitària important”, obligaria a prendre mesures semblants a la Comunitat Valenciana, ha advertit.

En la mateixa línia, el catedràtic s’ha mostrat a favor de la recomanació a la població que ha fet el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, perquè limite la “mobilitat sense sentit”, és a dir, viatges i reunions innecessàries o no adequades al perfil de risc de la persona.

També et pot interessar

stats