Igualtat tramitarà d’urgència les ajudes a la dependència

La documentació necessària podrà remetre’s quan finalitze l’estat d’alarma.

La gent gran són un dels col·lectius més vulnerables
La gent gran són un dels col·lectius més vulnerables / Europa Press

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit tramitar d’urgència les sol·licituds de dependència en els casos d’especial vulnerabilitat. Això permetrà que les ajudes puguen gestionar-se sense necessitat de remetre prèviament tota la documentació necessària, que podrà enviar-se en passar l’estat d’alarma.

Seran els equips d’atenció primària dels serveis socials els encarregats de detectar la urgència i comunicar a la conselleria quines sol·licituds de dependència s’han de tramitar. Faran el mateix amb les peticions de renda bàsica d’inclusió, que també es tramitarà amb caràcter urgent, segons han indicat fonts de la Generalitat.

La Conselleria d’Igualtat ha remés als serveis socials municipals una resolució per a organitzar la seua funció, conscient que el tancament dels centres d’atenció diürna i els serveis ambulatoris afegeix un risc a la vulnerabilitat prèvia de moltes persones que rebien atenció en aquests serveis, així com de persones afectades pel coronavirus.

Els professionals, que estan en primera línia i coneixen les necessitats de veïns i veïnes, s’ocuparan de detectar, diagnosticar i atendre les persones que pateixen desprotecció social provocada per la pandèmia de la Covid-19.

La resolució també estableix, que els serveis socials, en considerar-se un servei públic essencial, no poden tancar ni suspendre les funcions que fan habitualment.

Entre els grups més vulnerables es troben les persones grans, les persones amb diversitat funcional, persones amb trastorns de salut mental, menors i adolescents en situació de desemparament perquè els seus progenitors, tutors o pares adoptius s’han contagiat, persones sense sostre i tots els que han perdut la seua font d’ingressos i es troben amb dificultats econòmiques.

També et pot interessar

stats