Igualtat investigarà les causes del brot de coronavirus del centre de menors de Villena

Oltra ha explicat que s’ha aïllat les persones contagiades i que s’està actuant seguint el protocol

Centre de menors de Villena
Centre de menors de Villena / À Punt NTC

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives ha iniciat una investigació per a aclarir com s’ha produït el brot de 56 positius al centre de menors de Villena (Alt Vinalopó) , després que aquest dijous el Síndic de Greuges anunciara que havia obert una investigació d’ofici per a conéixer les mesures de prevenció que s’establiren per la covid-19 en aquest centre.

Així mateix, el Síndic investigarà si la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, responsable del centre, ha corregit les deficiències que va detectar l’any passat el Síndic, fonamentalment d’aforament. Durant la roda de premsa després del Ple del Consell, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha explicat que “sempre escolten les indicacions del Síndic”. A més, ha informat que “s’ha aïllat les persones contagiades i que s’està actuant seguint el protocol”.

L’any passat, el Síndic va resoldre una altra queixa d’ofici sobre l’incompliment de la normativa respecte a la capacitat total del centre, que va arribar a acollir 95 joves, mentre que la normativa aconsella un màxim de 30 persones en cada centre de menors.

També et pot interessar

stats