Igualtat destina 375.000 euros a millorar les condicions dels migrants que treballen al camp

Aquesta injecció econòmica finançarà projectes per a garantir la integració de les persones migrants i facilitar-los l’accés als serveis bàsics.

Recollida d'espàrrecs, en una imatge d'arxiu
Recollida d'espàrrecs, en una imatge d'arxiu / Oscar Garrido (Europa Press)

Els rebrots de coronavirus han agravat la situació, en molts casos d’extrema vulnerabilitat, que viuen els migrants que treballen al camp valencià. Amb la intenció de millorar les condicions de les persones que s’ocupen dels cultius de temporada, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives hi ha destinat un total de 375.000 euros per a la campanya de 2020.

Aquesta injecció econòmica finançarà projectes per a garantir la integració de les persones migrants i facilitar-los l’accés als serveis bàsics, com ara pagar allotjaments, activitats d’acompanyament i de millora de la situació sociolaborals. Les organitzacions agràries empresarials seran les destinatàries d’aquestes retribucions, concretament la Unió de Llauradors i Ramaders, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), la Coordinadora d’Agricultors i Ramaders de la Comunitat Valenciana (COAG-CV) i Joves Agricultors Asaja-Alacant.

Els projectes inclouen accions de coordinació en les contractacions i els desplaçaments, gestionar les ofertes i borses de treball i despeses derivades dels controls d’allotjaments i la contractació de personal per a l’atenció de les persones temporeres, entre d’altres. A més, les subvencions d’Igualtat cobreixen activitats de capacitació professional i formació per a emprenedors agrícoles i l’habilitació de places d'allotjament per a complir les condicions exigides legalment. D’igual forma, se subvencionen accions d’informació a les persones treballadores sobre els seus drets i deures laborals; assessorament juridicolaboral; formació per a la prevenció de riscos laborals; sensibilització d’empresaris sobre els drets i deures laborals i altres serveis com a economat o transport fins als llocs de treball.

També et pot interessar

stats