Identificat un nou brot de Covid-19 en el principal mercat de distribució d'aliments de Pequín

Al districte on es troba el mercat s'ha declarat l'estat d'alarma.

Un policia a l'entrada del mercat tancat pel brot
Un policia a l'entrada del mercat tancat pel brot / Reuters

Un nou brot en el principal mercat de distribució d'aliments de Pequín, després de quasi dos mesos sense casos nous, ha fet que el govern xinés prenga mesures per a evitar una nova onada de Covid-19 al país.

Després de detectar que quatre persones que havien visitat el mercat havien donat positiu en coronavirus, es va decidir tancar-lo i realitzar proves diagnòstiques a més de 10.000 treballadors i venedors. A més, s'està fent un seguiment estricte de totes aquelles persones que l'han visitat des del passat 30 de maig.

El centre de distribució majorista proveeix el 90% dels vegetals frescos i la fruita que consumeix Pequín i distribueix a la majoria dels mercats més xicotets de la ciutat. Les primeres inspeccions realitzades van detectar el coronavirus en una taula de tallar peix utilitzada per un venedor de salmó importat, va explicar el responsable del mercat, Zhang Yuxi.

El salmó procedia del mercat de peix i marisc de Jingshen, que ha sigut tancat juntament amb quatre centres més de distribució d'aliments pequinesos. Com a conseqüència, els supermercats d'alimentació de la capital xinesa han anunciat que retiren l'oferta de salmó, majoritàriament importat de Noruega.

El districte on es troba el centre de distribució d'aliments ha decretat dràstiques mesures de control i prevenció del virus per a tractar d'evitar la propagació. En aquesta zona de Pequín, en la qual viuen més de dos milions de persones, s'ha declarat l'estat d'alarma.

L'agència estatal Xinhua ha informat que s'han detectat ja dos nous casos asimptomàtics relacionats amb el brot del mercat de Pequín a la província de Liaoning, fronterera amb Corea del Nord.

També et pot interessar