Huit de cada deu ciutadans utilitzen la mascareta més de les quatre hores recomanades

Un estudi de l'empresa Cofares revela que les dones tenen més consciència sobre el seu ús que els homes.

Huit de cada deu ciutadans utilitzen la mascareta més de les quatre hores recomanades
Huit de cada deu ciutadans utilitzen la mascareta més de les quatre hores recomanades

La mascareta, d’ús obligatori per a la majoria de la població, s’ha convertit en una de les eines imprescindibles per a combatre la Covid-19 i frenar la corba de contagis. Cal, però, fer-la servir correctament i conéixer les seues característiques pel que fa al temps d’efectivitat i sobre quan és necessari substituir-la.

Un estudi de l'empresa Cofares, realitzat sobre una mostra de 400 persones, revela que el 82,5% dels enquestats i enquestades saben com convé utilitzar-les. Tanmateix el 79,8% reconeix que en alguna ocasió ha oblidat reemplaçar-la. A més, en aquest informe es detecta que les dones tenen més consciència sobre el seu ús (un 87%) que els homes (78%).

En general, la ciutadania espanyola considera que s’ha adaptat bé a l’ús d’aquesta barrera contra la Covid. De fet, el 67% de la mostra assegura que no ha tingut cap problema. Així mateix, al 40% de les dones els resulta incòmoda i no s’ha habituat a portar-la, enfront del 27% dels homes.

Respecte als establiments on s’adquireixen les mascaretes, l’estudi confirma que la primera opció dels enquestats és la farmàcia, que qualifiquen com un lloc més segur i amb garanties. En segon lloc estan els supermercats (9%) i després les plataformes en línia (7,2%).

Les mascaretes recomanades

Encara que el temps d’utilització de les mascaretes, varia en funció de si és de tela, quirúrgica o higiènica, el Ministeri de Consum recomana que per a garantir la protecció contra la Covid-19, aquestes han de canviar-se cada quatre hores.

Per la seua banda, el Consell General d’Infermeria aconsella guardar les mascaretes en bosses transpirables entre ús i ús. Així mateix, indica que a l’hora d’escollir mascareta, cap optar per les que estan homologades, compleixen la normativa i estan testades, i només ocasionalment podrien usar-se les d’elaboració casolana que han utilitzat els materials autoritzats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, ja que tenen els materials adequats per a protegir les persones.

També et pot interessar

stats