Els hostalers de València estimen que operaran al 80% el cap de setmana

Sis de cada deu bars i restaurants de València ja han représ l’activitat en la fase 2, segons els càlculs de la patronal d'hoteleria.

Una parella de clients en  una terrassa de València en una imatge d'arxiu
Una parella de clients en una terrassa de València en una imatge d'arxiu

L’hostaleria ha fet un pas més cap a la “nova normalitat” amb l’estrena de la fase 2 de la desescalada. Des d’aquest dilluns els locals poden obrir el 40% de l’aforament interior. Això ha portar a la reactivació de bars i restaurants que no havien obert en la fase anterior, quan l’activitat es restringia a les terrasses.

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) estima que la reobertura dels negocis frega el 60% a la ciutat i preveu que podria augmentar al 80% el cap de setmana gràcies a les reserves. En aquest escenari, la FEHV anticipa una “bona setmana” però amb un comportament desigual, amb més activitat als locals de les platges que al centre, on encara pesa el teletreball i el tancament de molts comerços.

Tot i les bones perspectives, la federació valenciana manté les reserves sobre la viabilitat econòmica d’aquest model de negoci a mig gas. En aquest sentit, insisteix a reclamar al govern espanyol mesures de finançament i més claredat en l’evolució dels ERTO o en la data concreta de reactivació de lla mobilitat entre províncies, en el marc de la campanya estatal #Siéntateconlahostelería.

També et pot interessar

stats