Els hospitals públics han derivat de moment 34 pacients a centres privats

La directora general d'Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat explica que es tracta de pacients "urgents i no retrasables".

Ambulància arribant a l'hospital Clínic de València
Ambulància arribant a l'hospital Clínic de València / Kai Försterling (Efe)

Mariam García Layunta, directora general d'Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat, ha explicat en Les notícies del matí que fins dimarts s'han derivat a centres privats 34 malalts dels hospitals de Sagunt, Requena, el General de València, el Clínic, La Fe, la Ribera, Elda i el Baix Segura. La creixent pressió hospitalària degut a la mala evolució de la pandèmia està portant els hospitals públics a començar a derivar malalts d'altres patologies a centres privats. Es tracta d'intervencions i ingressos de pacients "urgents i no retrasables", ha detallat.

García Layunta ha explicat també que aquesta decisió pretén restar pressió i ha recordat que ja es va fer durant la primera onada de la pandèmia. La responsable sanitària ha recordat que la incidència de la malaltia és important, però també ha afegit que el sistema té més ferramentes i està millor preparada que en la passada primavera. Preguntada per quan s'arribarà al pic, la responsable ha dit que és difícil de dir, però que esperen que en deu dies les últimes mesures de la Generalitat es reflecteixen en les dades d'infeccions i en la pressió hospitalària.

"Tenim 19.000 llits disponibles, entre la pública i la privada, i fins a un màxim de 1.200 llits de crítics i més de 400 respiradors disponibles", ha dit per a defensar que la Generalitat confia a arribar a totes les necessitats. També ha assegurat que hi ha mitjans humans suficients. "Tenim més de 7.000 contractes més", ha explicat per a admetre que existeixen algunes dificultats en determinades categories professionals, com infermeres i metges, on les borses de treball estan buides. Per això, entre altres iniciatives, l'ajornament de determinades rutines mèdiques no urgents està ajudant a derivar professionals a l'atenció més urgent amb la Covid-19.

"Necessitem l'ajuda de tots els valencians i valencianes" per a gestionar aquesta situació, ha conclòs. García Layunta ha fet una crida a la ciutadania que se solidaritze amb els sanitaris i que respecte les normes establertes.

També et pot interessar