Els hospitals de campanya estan llestos, a falta de la instal·lació dels banys

Aquestes infraestructures de suport sanitari acolliran pacients de Covid-19 en situació lleu o moderada.

Els hospitals de campanya estan llestos, a falta de la instal·lació dels banys

Un mes després de l'anunci de la construcció dels tres hospitals de campanya a Castelló, València i Alacant, les tres infraestructures estan a punt a falta només de la instal·lació dels banys, segons ha explicat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en una compareixença de premsa després de visitar l'hospital de campanya de València juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Bravo ha insistit en el fet que, tot i que se'ls denomina hospitals de campanya són, en realitat, infraestructures de suport sanitari, és a dir, recintes hospitalaris funcionals amb les mateixes capacitats i característiques que un hospital convencional, i que compten amb tots els estàndards d'habitabilitat.

Segons la consellera de Justícia, els avantatges d'aquestes noves infraestructures són que permeten reforçar els hospitals de referència de les tres províncies. De fet aquests equipaments situats al costat de l'Hospital la Fe de València i dels hospitals generals d’Alacant i Castelló compten amb 798 llits (370 a València, 240 a Alacant i 198 a Castelló). Aquesta xifra suposa un creixement del 29% en llits lliures respecte a l’inici de la crisi i un augment de la capacitat del sistema sanitari valencià del 9% per a fer front a la pandèmia.

Bravo ha explicat que “l’evolució de la pandèmia els va obligar a actuar amb decisió en un moment de creixement exponencial del número de contagis i per a evitar el colapse del sistema sanitari valencià”. Segons la titular de justícia, els recintes provisions “tenen les mateixes capacitats que un centre convencional, amb tots els estandards d’habitabilitat i funcionalitat per a l’assistència durant un llarg període de temps, així com per a garantir el confort i la dignitat dels pacients”.

La consellera de Justícia ha afegit que en la construcció dels tres hospitals de campanya han participat 450 professionals de l’empresa pública Tragsa i altres per a abastir els serveis bàsics. El cost dels equipaments ha sigut de 4,8 milions d’euros i es tracta d’una infraestructura desmuntable i emmagatzemable per a usos posteriors.

Compleixen quatre missions fonamentals

La consellera de sanitat, Ana Barceló, ha informat que els tres hospitals de campanya es consideren un servei addicional a l'hospital base i assumiran les derivacions de pacients des d'altres hospitals de la província, que es gestionaran com a trasllats d'un altre centre.

Els tres es destinaran a pacients de Covid-19 prèviament ingressats en altres centres, la situació clínica dels quals siga lleu o moderada i que hagen tingut una evolució favorable durant els últims huit dies.

Les funcions que han de complir aquests centres de suport sanitari són evitar la saturació d'hospitals aguts, servir d'estada temporal a pacients de Covid-19 lleus o moderats que per qualsevol raó no poden tornar al seu domicili, donar suport a als hospitals aguts durant la pandèmia i la postpandèmia i servir com a centre de suport per a les tècniques diagnòstiques en relació amb la Covid-19.

També et pot interessar

stats