Els hospitals de campanya estaran a punt la setmana que ve

Gabriela Bravo ha assegurat que el de Castelló estarà en marxa al 8 d'abril, el de València el 9 i el d'Alacant el 10.

Obres de l'hospital de campanya al costat de La Fe de València
Obres de l'hospital de campanya al costat de La Fe de València / Europa Press

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha comparegut en roda de premsa per videoconferència per a informar de les actuacions de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i el 112 per afrontar la pandèmia de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana.

Segons ha explicat Bravo, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha sigut l'encarregada de posar en marxa el contracte per a la construcció dels tres hospitals de campanya.

La consellera ha assegurat que l'hospital de València està al 50% de construcció i el de Castelló al 40%. En les obres de l'hospital de campanya d'Alacant s'ha produït un retard a causa de qüestions tècniques, i es preveu que la instal·lació de les primeres carpes comence hui.

Les dates previstes de finalització de les infraestructures d'aquests hospitals són el 8 d'abril per al de Castelló, el 9 per al de València i el 10 per al d'Alacant.

Atenció telefònica a la ciutadania

Segons les dades facilitades per la consellera, des de l'1 de març i fins ahir 3 d'abril, el 112 ha rebut més de 350.000 telefonades, de les quals més de 60.000 han estat relacionades amb la Covid-19.

Per a poder continuar oferint el servei del telèfon d'emergències, es va separar el personal en dos equips de treball que desenvolupen les funcions en zones separades.

A més, s'han activat dues línies de telèfon d'atenció psicològica gratuïtes, una dirigida a personal sanitari, i una altra a la ciutadania.

Dos plans per a afrontar la crisi del coronavirus

El 13 de març es va activar el Pla Territorial de Protecció Civil i Emergència de la Comunitat Valenciana, per a adequar instal·lacions per als serveis necessaris per a la crisi sanitària, donar suport per a retirar els monuments fallers que s'havien arribat a plantar, o donar suport al subministrament d'equipaments sanitaris, entre altres.

Justícia també ha posat en marxa un pla de suport i coordinació en els 452 municipis de la Comunitat Valenciana, que ha comportat la mobilització de més de 10.000 efectius entre Policia Local, personal emergències i Protecció Civil.

Pel que fa als Serveis Socials, Bravo ha explicat que s'han activat recursos que se sumen als dels ajuntaments perquè no es pot consentir que "ningú es quede fora el sistema" durant aquesta situació d'emergència social que estem vivint.

També et pot interessar

stats