Les hospitalitzacions es disparen un 30% l'última setmana amb més de 400 nous pacients en dos dies

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 2.283 contagis diaris i 77 defuncions des de divendres.

Sanitaris traslladen a un pacient des de l'hospital
Sanitaris traslladen a un pacient des de l'hospital / Alejandro García (Efe)

La Comunitat Valenciana viu la cara i la creu d’una mateixa moneda, segons ha explicat la Consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. A pesar de l’arribada de les primeres dosis de les vacunes que s’han administrat en usuaris de residències i personal de sanitari, preocupa l’evolució de la pandèmia al territori valencià, amb registres històrics des de l’inici de la crisi sanitària.

Els hospitals valencians viuen ja “moments de tensió”, tal com ha apuntat Barceló, a pesar que ha remarcat que encara tenen capacitat per a acollir molts més pacients. Des de dilluns de la setmana passada, les hospitalitzacions s’han elevat un 30% amb 415 pacients més ingressats en els dos últims dies. En aquests moments, els centres sanitaris valencians tenen 2.752 persones hospitalitzades, màxim des de l’inici de la pandèmia. En aquests moments, els centres sanitaris valencians tenen 2.752 persones hospitalitzades, màxim des de l’inici de la pandèmia, fet que situa el percentatge d’ocupació de pacients amb coronavirus en planta en el 26,4%.

Pel que fa a les unitats de cures intensives, el creixement de pacients en estat crític en els set últims dies ha sigut del 20%. En aquests moments 382 persones ocupen un llit en les UCI, una xifra similar al rècord que es va marcar a l’inici d’abril amb 386 ingressats, quan es van viure els pitjors moments de la primera onada. Aquestes xifres situen el percentatge d’ocupació dels ingressats en el 49,3%; és a dir, vora la meitat dels pacients crítics en UCI pateixen la Covid.

En l’actualització de dades diària, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 2.283 contagis diaris i, per tant, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia creix fins als 173.788 casos. Pel que fa a les defuncions, des de divendres s’han comunicat 77 nous decessos i eleva fins a 3.321 les persones que han mort des del començament de la crisi sanitària. Són unes xifres lleugerament inferiors a les registrades la setmana anterior, quan es va assolir el rècord de positius (6.240) i defuncions (85) en només un dia. Tot i això, els experts vaticinen que les xifres empitjoraran en els pròxims dies a causa de l’augment de les trobades socials en els festius de Nadal i Cap d’Any.

També et pot interessar