Les hospitalitzacions creixen un 30% en una setmana a la Comunitat Valenciana

Després de dos dies de davallada, repunten els contagis diaris fins a 761 en l’última jornada.

Imatge d'arxiu d'una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / Ricardo Rubio (Europa Press)

Les hospitalitzacions per coronavirus creixen sense fre a la Comunitat Valenciana. En aquests moments hi ha 531 persones ingressades als centres sanitaris valencians, un 30% més que fa una setmana, quan hi havia 407 malalts als hospitals. Amb el creixement de les hospitalitzacions, pugen també els ingressos a les unitats de cures intensives, fins a 78 hui.

Aquesta pujada en els últims set dies s’accentua a les comarques del sud, on les hospitalitzacions augmenten un 50%. Actualment, hi ha 183 persones que ocupen un llit als centres sanitaris, 62 més que fa una setmana. Creixen també un 28% a les comarques del centre mentre que al nord del territori valencià els ingressos es mantenen estables.

Després de dues jornades en què les notificacions de contagis diaris havien baixat progressivament, aquest dimecres repunten fins a 761 en les últimes 24 hores. Més de la meitat dels nous casos s’han registrat a la província de València, amb 401, mentre que a la d'Alacant se n'han notificat 288 i a la de Castelló es baixa fins als 72 després de la pujada de dimarts. Aquest repunt en els contagis al territori valencià podria justificar-se pel retard en la comunicació dels positius per part dels centres sanitaris, després del pont d’octubre. Així, el total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia s’eleva ja a 46.893.

D’altra banda, aquest dimecres s’han comunicat quatre defuncions, cap de les quals ha sigut en residències de persones majors. Contrasta amb el repunt del dimarts passat, quan es van registrar 12 morts per coronavirus. D’aquesta manera, el nombre de persones que han mort des del començament de la crisi sanitària creix fins a 1.706 defuncions.

El Baix Segura lidera els brots

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 23 brots, la majoria d’origen social. El més nombrós s’ha registrat a Coix, al Baix Segura, amb 23 contagis associats. Aquesta comarca lidera el nombre de focus al territori valencià, amb tres brots al Pilar de la Foradada, Oriola i Torrevella.

A més, Onda (Plana Baixa) continua sumant dos brots, després de reduir la incidència acumulada fins a 386 casos per 100.000 habitants ara per ara. La localitat hauria de celebrar aquesta setmana les festes patronals, per la qual cosa l’Ajuntament ja ha posat en marxa mesures per a frenar l’avanç del coronavirus al municipi.

Baixa el nombre de PCR a pesar de l’increment de la positivitat

En els últims set dies, Salut Pública ha realitzat 45.465 proves PCR, un 32% menys que en el mateix període del mes de setembre, quan es van dur a terme 67.116 tests. Aquesta davallada es podria justificar en la baixada dels casos positius, però tot el contrari: la positivitat de les proves és més elevada en aquests moments. Del 7 al 14 d’octubre, l’índex de positivitat de les PCR ha sigut del 7,2% del total de persones a les quals s’ha realitzat la prova, mentre que durant aquesta franja del mes anterior, la xifra baixa al 6,5%.

També et pot interessar

stats