Les hospitalitzacions per Covid-19 augmenten vora un 6% als hospitals valencians

Tendència creixent pel que fa als ingressats a l'UCI, una xifra que augmenta un 3,5%.

Imatge d'arxiu d'una UCI valenciana
Imatge d'arxiu d'una UCI valenciana / À Punt NTC

El nombre de persones ingressades als hospitals valencians amb coronavirus ha augmentat un 5,84% des de la darrera actualització de dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. 2020 va acabar amb 1.713 pacients Covid hospitalitzats, una xifra que aquest dissabte és de 1.865.

Quant al nombre d'ingressats a les UCI, la tendència també és creixent i la xifra passa de 283 persones a 293, un increment del 3,5%.

A la província de Castelló hi ha ingressades 160 persones amb Covid-19, 26 a les UCI; a la província de València la xifra d'hospitalitzats és de 1.147, 150 en situació crítica i a la d'Alacant el nombre de pacients amb coronavirus és de 558, 117 d'ells en les unitats de cures intensives.

La conselleria també ha notificat 1.098 nous contagis, una xifra que no és representativa de la situació epidemiològica real a la Comunitat Valenciana a causa del descans de part del personal sanitari amb motiu de les celebracions de Cap d'Any. Aquestes dades només reflectixen els positius dels hospitals, ja que els centres d'atenció primària, on més positius es detecten, han tingut dies festius.

Pel que fa a les defuncions, se n'han registrat tretze de noves des de la darrera actualització, que sumen un total de 2.988 morts al territori valencià des de l'inici de la pandèmia.

També et pot interessar