Les hospitalitzacions per coronavirus es disparen un 68% en només una setmana

Sanitat identifica quatre nous brots a València, Bétera, Requena i Sant Joan d’Alacant i 135 contagis, 16 en residències.

Un cambrer serveix el desdejuni a dos homes asseguts en la terrassa d'un bar
Un cambrer serveix el desdejuni a dos homes asseguts en la terrassa d'un bar / Reuters

Els 135 nous contagis diagnosticats per la Conselleria de Sanitat Universal eleven a 1.711 els casos actius de coronavirus al territori valencià, un 7,81% del total que s'han detectat des que va començar la crisi sanitària. Continua així la tendència creixent que ja es va mantindre la setmana passada. De fet, en els últims cinc dies, s’ha detectat un increment de 149 positius diaris de mitjana. Els 21 contagis que sumen els quatre nous brots –localitzats a València, Bétera, Requena i Sant Joan d’Alacant– confirmats aquest dimarts i els 16 que presenten els usuaris i els treballadors de les residències d’ancians són alguns dels nous positius.

Com ja ocorre des de finals de la setmana passada, el coronavirus torna a afectar residents dels centres de majors i els qui els atenen. Set dels nous positius d’aquest dimarts corresponen a residents en aquests espais i nou a treballadors de l’àmbit sociosanitari. Actualment, 16 centres d’Alacant i Castelló tenen algun positiu entre els usuaris.

Quasi 70 noves infeccions sols a València

En termes globals, les noves infeccions es localitzen majoritàriament a València (69). A Alacant s’han diagnosticat per PCR 51 nous contagis i a Castelló 15.

D’acord amb aquestes dades, aquest dimarts s’han diagnosticat 21 contagis més que el dimarts passat. Tot i aquest increment, l’augment resulta més preocupant en el cas de les hospitalitzacions, que s’han disparat un 68% únicament en una setmana. Si el passat 28 de juliol hi havia 75 pacients ingressats als hospitals valencians, aquest dimarts la xifra es dispara fins als 126. La majoria d’aquests pacients es troben en centres hospitalaris de València (69), mentre que a Alacant n'hi ha 45 i a Castelló una dotzena.

Afortunadament, l’augment d’ingressos no es correspon proporcionalment amb un increment dels ingressos en unitats de cures intensives (UCI). De fet, aquest dimarts hi ha onze pacients en aquests espais, un menys que dilluns, però únicament tres més que la setmana passada. A hores d’ara, les UCI d’Alacant acullen 7 persones, mentre que les de València en tenen quatre.

La lectura més positiva de la setmana és la que fa referència a les defuncions, ja que no se n'ha registrat cap i les víctimes de la pandèmia queden en 1.480 al territori valencià.

El balanç d’aquest dimarts eleva a 76 els brots identificats a la Comunitat Valenciana des que començà la nova normalitat. Un d’ells, localitzat a València, creix fins als 84 casos. Es tracta d’un cas en què s’han reagrupat cinc brots familiars i un altre d’origen social, ja que hi havia vincles entre els dos. València és, a hores d’ara, la localitat que més casos de Covid-19 acumula.

Les reunions en l’àmbit privat estan darrere de tres dels nous brots confirmats per la Conselleria de Sanitat: el de Bétera (quatre positius), Requena (cinc casos) i Sant Joan d’Alacant (set casos), mentre que el nou brot de València es vincula a un espai d’oci.

També et pot interessar