Les hospitalitzacions per coronavirus creixen un 10% des de divendres

Onda continua sumant brots i registra el més nombrós de la jornada, amb nou contagis.

Un ciutadà se sotmet a una prova PCR
Un ciutadà se sotmet a una prova PCR / David Aguilar (Efe)

Fort augment de les hospitalitzacions a la Comunitat Valenciana. En aquests moments hi ha 473 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 47 més que divendres, quan hi havia 426 persones hospitalitzades. L’increment més fort s’ha registrat a les comarques del sud, amb 24 ingressos més en tres dies.

En les dues últimes setmanes, a pesar d’haver-se contingut l’expansió de la Covid-19 al territori valencià, les hospitalitzacions han anat creixent progressivament, fins al màxim registrat aquest dilluns.

Tot i això, els ingressos a les unitats de cures intensives (UCI) es mantenen estables en els últims catorze dies. A dia de hui hi ha 72 persones que ocupen llit a les UCI. Per províncies, hi ha set pacients a Castelló, 30 a Alacant i 35 a València.

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat dues defuncions a les comarques del centre. Pel que fa a la xifra de morts des del començament de la pandèmia s’eleva ja a 1.690.

Aquest dilluns, la Comunitat Valenciana ha sumat 593 nous contagis i 925 altes a pacients per coronavirus. Així, el total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia creix fins a un total de 45.864 positius.

Onda continua sumant brots

Sanitat Universal ha notificat dotze nous brots, la majoria d’origen social. El més nombrós ha tingut lloc a Onda, amb nou contagis associats. L’Ajuntament d’aquest municipi de la Plana Baixa, que continua encapçalant el rànquing de contagis al territori valencià, ha anunciat, de cara a la Fira d’Onda, que se celebra aquesta setmana, que prohibeixen els casals i els botellots a la via pública i recomana evitar aglomeracions.

D’altra banda, també hi ha hagut brots a Xàtiva, l’Olleria, Santa Pola, Castelló de la Plana, Puçol, València (3), Benifairó de la Valldigna, Elda i Alcoi.

Elx-Hospital General encapçala els departaments amb més incidència

Atenent la incidència acumulada dels departaments sanitaris valencians, la llista l’encapçala el d'Elx-Hospital General, amb una taxa de contagis de vora 170 casos positius per cada 100.000 habitants. El segueix el d'Oriola, amb una incidència de 165 casos; Sagunt, amb 161; Elda amb vora 139 i València Clínic - Malva-rosa amb 133,62 casos per cada 100.000 habitants.

A la cua destaca el departament de Dénia, amb una taxa de 30,28 casos positius per cada 100.000 habitants; seguit de Gandia amb 47 casos; la Marina Baixa amb 54,5; Torrevella amb vora 63 i Vinaròs, amb una taxa de 66 casos per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats