Les hospitalitzacions continuen creixent a la Comunitat Valenciana: vora un centenar més que divendres

Aquest dilluns s’han notificat 286 contagis, 1.071 altes i 29 brots, el més nombrós a Tales.

Imatge d'arxiu de la Unitat de Cures Intensives d'un hospital
Imatge d'arxiu de la Unitat de Cures Intensives d'un hospital / Marcial Guillén (Efe)

Els ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives continuen incrementant-se a la Comunitat Valenciana. En aquests moments hi ha 665 persones hospitalitzades als centres sanitaris valencians, un 15% més que divendres, quan n'hi havia 577. Aquesta xifra no es registrava des del 30 d’abril, durant els dies més durs de la primera onada, quan hi havia 674 persones hospitalitzades.

Pel que fa a les UCI, hui dia hi ha 106 persones que ocupen un llit en cures intensives. Això suposa un 26% més que en l’últim balanç de divendres, quan hi havia 84 persones malaltes en estat greu. Per a trobar una data similar també cal remuntar-se al 5 d’abril, quan hi havia 114 malalts a les UCI.

Aquest increment contrasta amb la davallada de les notificacions de casos diaris. Aquest dilluns la Conselleria de Sanitat Universal ha informat de 286 contagis en els dos últims dies. Aquesta caiguda podria explicar-se pels possibles retards en les comunicacions que es produeixen durant el cap de setmana. La meitat dels nous positius són de les comarques del sud, que han notificat 157 nous casos. Pel que fa a les comarques del nord, s’han produït 119 contagis, mentre que a les comarques del nord només 10.

La cara més negativa de la pandèmia la trobem en les defuncions. Sanitat Universal ha informat de tres defuncions, dos d’elles en una residència de persones majors. Així, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia s’eleva ja a 1.726.

Més d’un terç dels brots a València (11)

D’altra banda, s’han notificat 29 brots, la majoria d’origen social. El més nombrós a Tales, és d’origen social, i té catorze casos associats. Aquest municipi de la Plana Baixa es troba a només cinc quilòmetres d’Onda, una de les ciutats amb una incidència acumulada més elevada al territori valencià. El segueixen de ben prop Burjassot (Horta Sud) i Montfort (Vinalopó Mitjà), amb 10 positius cadascun dels dos.

La ciutat de València registra més d’un terç dels brots, amb onze, que sumen un total de 46 infeccions.

També et pot interessar

stats