Cada hospital tindrà un comité quirúrgic per a guiar la desescalada

Sanitat asegura que es potenciarà la cirurgia major ambulatòria i es revisaran les llistes d'espera per a marcar prioritats.

Barceló, hui, a la sessió de control de les Corts.
Barceló, hui, a la sessió de control de les Corts.

Els hospitals valencians han afrontat des del març una situació excepcional per la crisi de la Covid-19. Ara han de combinar mantindre l'alerta amb la reactivació de l'activitat prèvia a la pandèmia. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat hui, en resposta a la diputada de Ciutadans Yaneth Giraldo, que cada hospital tindrà un comité quirúrgic per a guiar la desescalada.

Barceló ha comentat que s'ha acordat amb gerències i professionals tres línies d'actuació: una és l'establiment de protocols per a garantir la seguretat dels pacients i professionals; una segona, que es traduirà en la reorganització de totes les àrees d'activitat assistencial; i la tercera, que serà revisar les llistes d'espera segons el tipus de prioritat. Barceló també ha ampliat que es potenciarà la cirurgia major ambulatòria i es reactiva el pla de xoc amb la revisió de la situació de cada pacient per a valorar-ne la derivació en funció de la prioritat de cada patologia i els dies d'espera.

Una de les primeres conseqüències de la pandèmia va ser ajornar el passat 13 març les activitats quirúrgiques programades, per recomanació del Ministeri, per a poder deixar llits de crítics i d'urgències als malalts de la Covid-19, ha recordat la consellera. Malgrat això, ha recalcat que s'han mantingut totes les operacions urgents, “les no demorables i les oncològiques”.

També et pot interessar

stats