Dos homes de Castelló i un de València passen a disposició judicial per desobeir les limitacions de l'estat d'alarma

Tots han quedat en llibertat a l'espera de la celebració del judici.

Imatge d'arxiu d'un policia de Vila-real fent un control per a informar de les restriccions aquesta setmana
Imatge d'arxiu d'un policia de Vila-real fent un control per a informar de les restriccions aquesta setmana / À Punt

Tres persones, dues de les comarques del nord i una de les comarques del centre, han passat a disposició judicial aquesta setmana per desobediència de les restriccions que imposa l'estat d'alarma per a frenar l'expansió del coronavirus. A més d'aquest delicte, se'ls processa per no voler identificar-se davant els agents policials, segons han confirmat des del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Concretament, el passat diumenge, dia en què va entrar en vigor la declaració d'estat d'alarma, van detindre a Castelló dues dones i un home que passejaven en grup a un gos. Tot i que les dones van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, l'home es va posar a disposició judicial perquè es va negar a posar-se a disposició judicial.

A aquest home se li atribueixen els delictes de desobediència, resistència i atemptat, perquè a més de no voler identificar-se, es va resistir a donar les empremtes digitals. Posteriorment, va quedar en llibertat a l'espera del judici.

Altres dos casos aquest divendres

Aquest divendres també han passat a la disposició dels jutjats de guàrdia de Castelló i València dos homes més per desobediència. En els dos casos han quedat en llibertat fins a la celebració del judici.

Precisament aquesta vesprada el ministre de l'Interior, Grande-Marlaska, ha anunciat que, al conjunt de l'Estat, s'han posat 31.000 denúncies i han detingut 315 persones per desobediència a les autoritats des que dissabte va entrar en vigor a Espanya l'estat d'alarma.

També et pot interessar

stats