Hisenda retorna un 41% més als valencians en el primer mes de campanya de la renda

Més de 430.000 contribuents, un 34% més, han rebut 262,1 milions d’euros.

El Ministeri d’Hisenda ha obert ja el termini per a sol·licitar cita prèvia per a fer la declaració de la renda
El Ministeri d’Hisenda ha obert ja el termini per a sol·licitar cita prèvia per a fer la declaració de la renda / Arxiu

L’Agència Tributària ha retornat 262,1 milions d’euros a 430.729 contribuents de la Comunitat Valenciana en la campanya de la renda de 2019, la qual cosa representa un increment del 41% en l’import i del 34% en els beneficiaris.

En el conjunt estatal, les devolucions ascendeixen a 3.000 milions d’euros a més de 4.349.000 contribuents, el 39% més d’increment i el 29% més de beneficiaris, d’acord amb el balanç que ha publicat aquest dimarts l’organisme, superat el mes de campanya.

L’agència explica que aquest increment sostingut en les devolucions després de superar el primer terç de la campanya està lligat al gran augment registrat paral·lelament en les pròpies presentacions, ja que a hores d’ara ja han presentat la declaració 1.330.000 contribuents més que l’any passat, el 24,5% més. Les declaracions amb resultat a ingressar també han crescut, un 31%, i superen ja la xifra dels 937.000.

Hisenda obri el termini per a sol·licitar cita prèvia

El Ministeri d’Hisenda ha obert ja el termini per a sol·licitar cita prèvia per a fer la declaració de la renda. Això sí, cal recordar que atesa la crisi sanitària i les mesures de distanciament social, enguany, en comptes d’anar físicament a les oficines de l’Agència Tributària, les persones interessades rebran assessorament via telefònica. El Ministeri començarà a fer les telefonades a partir d’aquests dijous i el termini per a fer la sol·licitud s’allargarà fins al 29 de juny entre les 9:00 h i les 19:00 h.

Així mateix, el govern espanyol i els sindicats de la funció pública han acordat que les oficines de l’administració s’òbriguen al públic a partir del 25 de maig. L’accés a les oficines, que podran estar obertes fins a les 21:00 hores, serà amb cita prèvia i limitacions d’aforament.

També et pot interessar

stats