Hisenda manté l’inici de la campanya de la renda l’1 d’abril

Entre les novetats d’enguany, hi ha una simplificació en la consignació dels immobles.

Hisenda manté l’inici de la campanya de la renda l’1 d’abril
Hisenda manté l’inici de la campanya de la renda l’1 d’abril

El període per a presentar la declaració de la renda de 2019 no variarà per motiu de la crisi sanitària del coronavirus. El Ministeri d’Hisenda manté l’1 d’abril com a data d’inici, segons publica aquest dijous el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Hisenda ha publicat els models de declaració de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) i de l’impost de patrimoni de 2019, que s’allargarà fins al 30 de juny a pesar que gran part dels tràmits administratius i tributaris han quedat afectats per la situació de pandèmia.

Una de les novetats de l’esborrany és que hi figura la simplificació de la consignació dels immobles propietat del contribuent, que ara figuraran en un únic apartat en què s’indicarà l’ús que s’ha fet de cada un durant l’exercici. També se simplifica la identificació del domicili fiscal del contribuent i la declaració de rendiments d’activitats econòmiques d’estimació directa.

Tots els contribuents podran accedir a l’esborrany de declaració a través del servei Renta Web, amb el certificat electrònic, cl@ve PIN o el número de referència, on es podrà modificar, confirmar i presentar.

També et pot interessar

stats