Hisenda assignarà 4.152 milions d’euros més a les autonomies per a compensar la desviació de l’objectiu de dèficit

La nova injecció econòmica servirà per a pagar a temps els proveïdors de les administracions.

La  ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero / Europa Press

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat aquest diumenge l’assignació de 4.152 milions d’euros per a compensar part de la desviació de l’objectiu de dèficit de l’any 2019, una nova injecció que “incrementa la liquidesa de les comunitats autònomes, dotant-les de majors recursos per a fer front a la pandèmia”.

Els diners serviran per a pagar a temps els proveïdors de les administracions, ha explicat Montero.

Segons la ministra “mai un Govern d’Espanya ha fet un major esforç per a garantir la liquidesa i el finançament de les comunitats autònomes”.

Des de l’inici de la crisi s’han fet lliuraments a compte per valor de 7.907 milions i s’ha posat en marxa un fons social extraordinari amb 300 milions, als quals se n’han sumat altres 300 milions del Ministeri de Sanitat.

Entre les despeses acordades, Montero ha inclòs 25 milions per a garantir les beques de menjador i la negociació amb la Comissió Europea, perquè les comunitats puguen destinar fins a 3.200 milions dels fons Feder no executats per a lluitar contra el coronavirus.

A tot això s’han d’afegir els 16.000 milions del fons de transferència Covid-19 no reembossables destinats a cobrir l’increment de la despesa sanitària, la despesa social i la caiguda dels ingressos amb motiu de la situació econòmica.

També et pot interessar

stats