Herme Vanaclocha no descarta un nou confinament domiciliari si els contagis continuen augmentant

La subdirectora general d'Epidemiologia de la Conselleria de Sanitat Universal, assenyala que els pròxims 15 dies són fonamentals i que aquesta onada és "superexplosiva"

La subdirectora general d'Epidemiologia de la Conselleria de Sanitat Universal, Hermelinda Vanaclocha, durant l'entrevista en 'A la Ventura'.

La subdirectora general d'Epidemiologia de la Conselleria de Sanitat Universal, Hermelinda Vanaclocha, ha advertit aquest divendres que el confinament domiciliari pot tornar a ser una realitat a Espanya, si la societat no canvia la manera de relacionar-se.

“Si no ens adonem que hem de canviar la nostra manera de relacionar-nos socialment, tenim moltes possibilitats de tornar a confinar-nos”, ha respost una entrevista en el programa A la Ventura d’À Punt Mèdia. En aquest respecte, ha assenyalat que els pròxims 15 dies són “fonamentals” i que, “si continuem creixent a aquest ritme, serà molt difícil” que no arribe un nou confinament domiciliari.

Vanaclocha ha exposat amb dades recents que aquesta segona onada de la pandèmia és molt més virulenta, “amb increment de casos amb tots els departamnts de salut”. En aquest sentit, l’epidemiòloga observa una tendència “increïble” i ha explicat que el 14 d’octubre la mitjana de casos a la Comunitat Valenciana era de 450, una setmana més tard (el 22 d’octubre) pujava a 880 i aquesta setmana ens situem en 1335.

“Aquest Nadal serà molt diferent del d’altres anys”

La subdirectora general d'Epidemiologia s’ha mostrat igualment poc optimista en relació amb el Nadal. Vanaclocha ha manifestat que serà “diferent del d’altres anys” i que molt probablement no podran seure més de 6 persones a taula.

L’experta ha assenyalat que el perill del Nadal són les reunions de diverses persones de diferents generacions a taula, amb dinars i sopars que s’allarguen, i que això puga provocar un augment de casos en la gent major.

Sobre les mesures implementades en els 31 municipis de la Comunitat Valenciana, Vanaclocha ha dit que l’objectiu és no passar “de fer vida normal a un confinament” i que la intenció és buscar equilibri perquè la població i l'economia avancen.

També et pot interessar

stats