Per què han confinat Benigànim?

El municipi multiplica per 23 la mitjana d'incidència de la malaltia a la Comunitat Valenciana.

Incidència acumulada per 100.000 habitants
Incidència acumulada per 100.000 habitants / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha decidit confinar a les 16:00 hores d’aquest dilluns la localitat de Benigànim (Vall d’Albaida), davant del ràpid increment de contagis per coronavirus en l’última setmana.

Ara fa just un mes era un municipi més on s'havia registrat un brot menut, de només quatre persones, i hui dia han decretat el confinament perquè multiplica per 23 la mitjana d'incidència de la malaltia a la Comunitat Valenciana.

El 31 de juliol, Benigànim apareixia per primera vegada en la llista de brots de la Conselleria de Salut Pública, on es notificaven quatre persones contagiades. Dos dies més tard, l'Ajuntament va anunciar a través de les xarxes socials que passaven de cinc a huit infeccions.

El 18 d'agost van comunicar un altre brot, en aquest cas de nou contagiats, tres dels quals havien coincidit en un sopar. Després d’aquest nou focus, es va decidir fer un total de 60 tests PCR a persones que havien estat en contacte. Quatre dies més tard, ja eren 24 els contagis confirmats, nou dels quals són personal de l'Ajuntament, incloent el tinent d'alcalde i un regidor.

Davant d'aquest escenari, l'àrea de salut va començar el 24 d’agost un cribratge massiu. D'aquesta manera, 196 contactes dels contagiats van passar durant dos dies pel poliesportiu a fer-se el PCR.

Hui dia, la xifra supera els setanta casos. En catorze dies la incidència acumulada de la malaltia ha crescut exponencialment, de 34 a 994 contagis per 100.000 habitants. Segons el Ministeri de Sanitat, la mitjana valenciana fa huit dies estava en 42 per 100.000.

També et pot interessar

stats