Guia de la quarantena imposada pel Regne Unit

Les persones que arriben al Regne Unit des d'Espanya a partir d'aquest diumenge hauran de romandre en quarantena durant 14 dies

Un nombre reduït de persones passegen davant el 'Tower Bridge' a Londres
Un nombre reduït de persones passegen davant el 'Tower Bridge' a Londres / Will Oliver (Efe)

Aquest dissabte el govern de Boris Johnson va decretar l'eliminació d'Espanya de la llista de països exempts de quarantena a causa d'"un canvi significatiu durant l'última setmana tant en el nivell com en el ritme" dels casos de coronavirus. A més, ha recomanat no viatjar a l'Espanya peninsular si no es tracta d'un desplaçament essencial, tot i que qui provinga de Canàries i Balears també haurà de confinar-se a casa durant 14 dies.

Regles per passar la quarantena

  • Les persones residents a la Gran Bretanya que ja estan a Espanya poden quedar-se a passar la resta de les vacances, però hauran d'aïllar-se durant dues setmanes quan tornen.
  • En arribar al Regne Unit cal emplenar un formulari amb dades personals i l’adreça del lloc on es farà l'aïllament. La multa per incompliment d'aquesta mesura pot arribar a les 100 lliures.
  • A una de cada cinc persones en quarantena se li telefonarà o se li enviarà un missatge de text per a comprovar que segueix les regles. La multa per botar-se la quarantena pot arribar a les 1.000 lliures.
  • Cal traslladar-se al domicili on es durà passarà el confinament en el vehicle propi, sempre que siga possible.
  • Si no es disposa d'un lloc on aïllar-se el govern britànic organitzarà un allotjament a expenses del viatger.
  • Una vegada s'arribe al destí de confinament no es podrà abandonar ni s’hi podran rebre visites fora de les de suport essencial.
  • No està permés eixir a comprar productes de primera necessitat o a menjar si hi ha la possibilitat que ho faça una altra persona.
  • Les persones que arriben d'Espanya no seran automàticament elegibles per al pagament legal per malaltia llevat que complisquen les condicions requerides, per exemple, mostrar símptomes de coronavirus.

També et pot interessar