Guia per a moure's per l'Espanya confinada perimetralment

Quina documentació cal per a justificar els desplaçaments de primera necessitat? Qui l'ha d'expedir?

Controls policials al nucli poblacional únic que conformen Elda i Petrer.
Controls policials al nucli poblacional únic que conformen Elda i Petrer. / À Punt NTC

Al confinament perimetral de la Comunitat Valenciana se n'han afegit altres de municipals, com el cas d'Elda i Petrer. Aquestes restriccions preveuen una sèrie d'exempcions per a atendre assumptes de primera necessitat. Però, com podem justificar-los?

  • Si s'ha d'eixir de la comunitat autònoma o dels municipis confinats per a acudir al lloc de treball, podrem fer-ho amb un justificant de l'empresa.
  • Si necessitem moure'ns per a fer un examen o estudiar, necessitarem un justificant del centre educatiu o bé el carnet d'estudiant o la matrícula del curs.
  • Si hem de tornar al nostre domicili, es pot acreditar amb el DNI o un certificat d'empadronament.
  • En cas d'haver d'acudir a un centre sanitari, és necessari presentar la cita prèvia de la consulta o el certificat d'un familiar hospitalitzat si anem de visita a un hospital.
  • Si necessitem acudir a urgències, no tindrem cap document acreditatiu i serà l'autoritat la que ho valore.
  • Per a atendre persones dependents, cal presentar el certificat de dependència.
  • D'altra banda, si necessitem fer una gestió inajornable, com ara bancs, companyies d'assegurances i administracions públiques, aquestes també poden expedir un justificant.
  • Si hem d'atendre altres causes de força major com cuidar animals o els horts, serà l'autoritat la que decidirà si el desplaçament està justificat.

Cal recordar que el toc de queda està vigent a la Comunitat Valenciana entre les 12 de la nit i les 6 de la matinada i que durant aquestes hores només podran transitar pels carrers les persones que es desplacen per motius laborals, educatius o per causes majors. Per a desplaçar-se durant el toc de queda també s'han de justificar documentalment els assumptes de primera necessitat.

També et pot interessar

stats