La Guàrdia Civil proposa 3.100 sancions en mes i mig de tancament perimetral de la Comunitat Valenciana

A partir de dilluns, amb l'entrada en vigor de les noves restriccions, només es permetrà l'accés al territori valencià de persones residents.

Dispositiu de control de trànsit de la Guàrdia Civil
Dispositiu de control de trànsit de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil (Europa Press / Arxiu)

La Guàrdia Civil ha proposat 3.100 sancions des de la publicació, el passat 30 de novembre, del decret de la Generalitat que restringeix l'entrada de persones a la Comunitat Valenciana. La delegació de govern espanyol ha informat que 1.432 han sigut emeses a la província d'Alacant, 1.418 a la de València i 330 a la de Castelló.

Les carreteres d'entrada i l'eixida a altres comunitats autònomes han sigut controlades amb 6.000 dispositius de l'institut armat. A Alacant, la vigilància s'ha intensificat a l'A-31, limítrof amb la província d'Albacete, així com la A-7, que connecta la Comunitat Valenciana amb la regió de Múrcia.

A les comarques de Castelló, la Guàrdia Civil ha controlat 3.802 vehicles i s'han comptabilitzat 2.195 dispositius perimetrals fins al 16 de desembre. Els agents han intensificat la vigilància a les carreteres secundàries de Castelló, ja que van detectar que la majoria de vehicles que circulaven per grans vies portaven documentació.

A les comarques de València, la Benemèrita ha intensificat els controls a l'A-3, principal via de connexió amb Madrid, i les vies secundàries que connecten amb les províncies d'Albacete, Terol i Conca.

Gloria Calero, delegada de govern espanyol a la Comunitat Valenciana, ha emfasitzat que les forces i cossos de seguretat de l'Estat intensificaran el control del tancament perimetral, després de l'anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, de restriccions més estrictes per al Nadal. Les noves mesures únicament permetran accedir al territori valencià les persones que tornen al lloc de residència habitual i limitaran els desplaçaments de les persones pròximes o afins als nuclis familiars.

En aquesta línia, divendres passat el Consell, la delegació del govern espanyol i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, acordaren reforçar la vigilància del compliment de les mesures contra la Covid-19.

Quant a la Policia Nacional, el cos ha interposat vora 50.000 propostes de sanció per incompliment de normes sanitàries, fonamentalment per no respectar l'ús obligatori de la mascareta i el toc de queda.

Durant els pròxims dies se celebraran reunions tècniques de coordinació entre la Guàrdia Civil i les policies nacional, locals i autonòmiques per a garantir que es compleixen les noves mesures contra la Covid-19 per a les festes de Nadal.

També et pot interessar

stats