La Guàrdia Civil denuncia Iberia Express per operar un vol al 70% de l’aforament

Els viatgers van denunciar en les xarxes socials que l’alta ocupació impedia guardar la distància de seguretat.

En imatge, un avió d'Iberia a l'aeroport de Tenerife Nord-Ciutat de La Llacuna
En imatge, un avió d'Iberia a l'aeroport de Tenerife Nord-Ciutat de La Llacuna / Cristóbal García (Efe)

La Guàrdia Civil ha denunciat Iberia Express, la filial de baix cost de la companyia aeronàutica, pel vol que va operar diumenge de Madrid a Gran Canària.

La denúncia té lloc després de la queixa en les xarxes socials d’alguns usuaris per l’alta ocupació del vol, que impedia que el passatge guardara la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries, cosa que van documentar amb fotografies i vídeos.

En un d’aquest vídeos es veu que el capità de l’aeronau assegura que l’alta ocupació compleix la llei i respon els passatgers crítics, en ple vol, que “si no els agrada, baixen-se”.

Agents de l’institut armat es van personar a l'aeroport de Gran Canària i van esperar a peu de pista que aterrara l’avió per a dur a terme les comprovacions.

Durant la inspecció els agents van constatar que l'aeronau havia eixit de Madrid amb una ocupació que superava el 70% de la capacitat, cosa que implica incomplir el que s'estableix en l'article 14 del reial decret sobre l’estat d’alarma relatives als mitjans de transport.

La denúncia s’ha remés a la delegació del govern a Canàries i a Aviació Civil, que són l’organisme competent en matèria de seguretat aèria.

També et pot interessar

stats