Guants obligatoris i desinfeccions cada quinze minuts, mesures per a recuperar els bufets als hotels

Hosbec remet les propostes a Sanitat perquè assegura que a la clientela no li agrada el bufet assistit ni el menjar envasat.

Un client se serveix en un bufet, en una imatge d'arxiu
Un client se serveix en un bufet, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Associació Provincial d'Hotels d'Alacant (APHA), ha elaborat un protocol, que ara estudiarà la Conselleria de Sanitat, per a recuperar els bufets als menjadors d’aquests establiments. Tot i la recuperació de l’activitat hotelera, amb la “nova normalitat” aquest servei encara no s’ofereix per a evitar aglomeracions i el contacte entre la clientela.

Però els hotelers defenen que la fórmula del bufet assistit pels cambrers o els aliments envasats individualment, que s’ha adoptat com a alternativa durant les últimes setmanes, no agraden a la clientela. Per aquesta raó, han demanat a la Generalitat una flexibilització de les mesures.

El protocol permetria tornar als menjadors on els turistes podien triar, menjar i repetir servint-se ells mateixos. La mascareta i els guants serien obligatoris, així com la desinfecció dels coberts i les zones sensibles cada quinze minuts. Aquesta decisió, que ja s'aplica a les illes Balears, obri la porta a la tornada dels bufets clàssics a la Comunitat Valenciana.

La proposta dels hotelers alacantins es recull en un protocol, que els hotelers han remés a la Conselleria de Sanitat, i que pretén “que el client estiga més content i el bufet tinga més espectacularitat”, com ha expressat Toni Mayor, president d'Hosbec.

També et pot interessar