Els grups sanguinis 0 i Rh positiu presenten més protecció contra la Covid-19, segons un estudi de l’IVI

Segons les dades analitzades, la incidència de la malaltia és menor en els pacients que són d’aquests grups sanguinis.

Sanitaris realitzen proves Covid-19
Sanitaris realitzen proves Covid-19 / Marco Ottico (EFE)

Un estudi de l’Institut Valencià d'Infertilitat (IVI) llança una nova dada al voltant de la Covid-19. Segons les conclusions d'un estudi multicèntric, els i les pacients del grup sanguini 0+ i Rh+ presenten més protecció contra el coronavirus.

Així, i segons les dades analitzades en l’estudi, la incidència de la malaltia és menor en pacients del grup 0. D’altra banda, també s’ha observat que els individus Rh- tenen un risc lleugerament més alt de contagi que els Rh+. L’estudi, que ha sigut presentat en l’última edició de l’ASRM, l’American Society for Reproductive Medicine, s’ha realitzat en una mostra de més de 6.000 pacients, exactament, 6.140.

Malgrat això, el metge Christopher Latz, coautor d’un dels estudis més recents al voltant del coronavirus i els grups sanguinis, ha afirmat que, encara que aquestes aproximacions són interessants, no hi ha certeses absolutes d’aquesta associació. De fet, Latz i els seus col·laboradors van estudiar al juliol el grup sanguini i la severitat del SARS-CoV-2, i no van trobar una correlació suficientment significativa entre els dos factors en indicadors com l’hospitalització, la intubació i la defunció.

En qualsevol cas, i segons el doctor Latz, el grup sanguini no hauria d’utilitzar-se de moment com a factor definitiu per a identificar el major o menor risc de desenvolupar de forma severa la malaltia de la Covid-19.

També et pot interessar

stats