Els grups parlamentaris fixen posicions amb la vista posada en l’aprovació dels pressupostos

Els partits del Botànic i el PP han acordat un pla d'urgència per a la millora de les infraestructures judicials.

Segona sessió del debat de política general a les Corts
Segona sessió del debat de política general a les Corts / Inma Caballer (Corts)

Amb la vista posada en l'aprovació dels pressupostos, els partits van fixant posicions a les Corts. En la segona sessió del debat de política general s’han plantejat 44 posicions parlamentaries que se sotmetran a votació divendres.

En el debat de les propostes hi ha hagut lloc per al pacte. Els grups del govern valencià i el Partit Popular han acordat un pla d'urgència per a millorar les infraestructures judicials, que inclou l'augment del nombre de jutjats de violència de gènere. De fet, el diputat del PP José Ciscar ha expressat el reconeixement del seu grup a la “voluntat de pacte” de tots els partits per arribar a un acord.

En matèria laboral, els grups del Botànic pretenen impulsar la jornada de quatre dies sense que això supose una minva de salari i els populars els acusen de voler pagar la reducció d'hores amb fons públics.

A més, durant la sessió, el Partit Popular ha tornat a acusar el president de la Generalitat, Ximo Puig, de no voler reunir-se amb ells. Arran d’aquesta al·lusió, el diputat del PSPV José Muñoz ha incidit que “la mà estarà estesa sempre al PP”.

Pel que fa a Ciutadans, ha demanat, amb l'argument de la pandèmia, que es prorrogue la concessió de l'Hospital de Torrevella a l'empresa privada Ribera Salud, un contracte que ha d'acabar a l'octubre del 2021. La formació també ha proposat que les Corts exigisquen al govern espanyol l'autorització d'un dèficit assimilable al del País Basc i un fons transitori de finançament autonòmic, mentre no hi haja un nou sistema de finançament.

També et pot interessar

stats