La grip asiàtica el 1957 també va parar la competició

L’any 1957 una grip d’origen asiàtic va aturar la competició futbolística i va afectar 99 jugadors.

L’Alcoià va estar dos setmanes sense jugar per la grip asiàtica
L’Alcoià va estar dos setmanes sense jugar per la grip asiàtica / CD Alcoyano

Una pandèmia de grip procedent de la Xina ja va afectar el futbol espanyol en la temporada 57-58. Va a obligar a suspendre alguns partits en les jornades d’octubre en Primera i Segona. Va afectar 99 jugadors.

L’epidèmia va començar en el sud-est de la Xina en l’any 1957 per la mutació d’un virus en ànecs silvestres. A Espanya va entrar pel nord del país i es van contagiar 99 jugadors de Primera i Segona divisió. La Lliga no es va suspendre, però es van ajornar molts partits. En la jornada del dia 20 d’octubre no es van disputar 10 partits de Segona Divisió.

En Primera, el València no va jugar contra el Gijón per la crescuda del Túria. L’Alcoià, que militava en Segona, no va poder enfrontar-se al Màlaga en el Collao, perquè hi havia 9 jugadors del Màlaga malalts. Tampoc va poder jugar contra el Betis a Sevilla la següent jornada perquè tenia 12 jugadors de la plantilla infectats.

A Bilbao l’epidèmia va afectar a un terç de la població. Entre els contagiats figuraven 10 jugadors de l’Athletic. Això va obligar a ajornar el partit contra el Granada. També el virus va deixar en el llit jugadors del Valladolid, Osasuna, Las Palmas o del Jaén, en aquella època l’equip andalús militava en la Primera Divisió. Es van suspendre a causa de la grip asiàtica el Valladolid-Sevilla, Celta-Osasuna i Jaén-Gijón.

També et pot interessar

stats