Les grans proves del ciclisme internacional, ajornades fins a l'1 de juny

El Tour de França, de moment, manté la data, del 27 de juny i el 19 de juliol.

VÍDEO | Les grans proves del ciclisme internacional, ajornades fins a l'1 de juny

La decisió de la Unió Ciclista Internacional d'ajornar totes les proves del calendari fins a l'1 de juny, ha deixat les tres grans cites del ciclisme internacional, el Tour, el Giro i la Vuelta, mirant amb inquietud cap a un futur incert.

De moment, el Tour de França manté les dates previstes, del 27 de juny al 19 de juliol. A mitjan maig està previst que el director, Christian Prudhomme prenga una decisió. El que deixa clar és que un Tour sense públic, com proposa el govern francés, no se celebrarà.

Només les dues guerres mundials van impedir la celebració de la prova francesa i ara el coronavirus la té contra les cordes. Hi ha moltes veus en contra de mantindre-la a qualsevol preu.

Una és la de Bernard Hinault, amb cinc triomfs en la prova. "Ara mateix ho veig molt difícil, crec que hauria de desaparéixer la malaltia en tot el món perquè poguera disputar-se. Si hi ha Tour, la gent voldrà anar a veure'l. No té sentit voler fer-lo sense públic", ha declarat.

Totes les carreres han anat caent sota l'efecte dominó des que va finalitzar l'última prova que es va poder disputar, la París-Niça. Les de primavera, com la Vuelta, la Itzulia, el Dauphiné, la Volta a Suïssa han desaparegut i esperen ser novament ubicades en el calendari.

El Giro ha demanat ja torn per a adjudicar-se una nova data i ha demanat a la Vuelta (¿?) una prova de menys de tres setmanes.

"Tots donem suport a la disputa del Tour, una carrera indispensable per al ciclisme. Serà difícil compondre un nou calendari, però hem de ser generosos", ha assegurat el director de la Vuelta, Javier Guillén, que no vol ni sentir parlar de retallar la competició.

També et pot interessar

stats