Cap de les grans ciutats valencianes compleix els requisits per a aplicar mesures restrictives

València, Castelló, Alacant i Elx no superen els 500 casos per 100.000 habitants.

El ministre Sanitat Salvador Illa en roda de premsa
El ministre Sanitat Salvador Illa en roda de premsa / À Punt NTC.

Cap de les ciutats valencianes compleix els requisits que s'estudiaran aquesta vesprada en el Consell Interterritorial de Sanitat per a aplicar mesures restrictives coordinades en tot el país.

El Ministeri de Sanitat proposarà restringir la mobilitat, reunions socials, aforaments i horaris en ciutats amb més de 500 casos per cada 100.000 habitants els últims 14 dies, les que tinguen casos positius per PCR de més del 10% i en què les UCI de tota la comunitat tinguen una ocupació superior al 35%.

Les poblacions valencianes amb més de 100.000 habitants són Castelló de la Plana, València, Alacant i Elx, però la seua incidència està lluny de la línia roja marcada pel govern espanyol.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va explicar aquest dimarts que proposarà una acció coordinada en salut pública per a tots els municipis de més de 100.000 habitants de tot l’Estat després d'arribar a un acord amb la Comunitat de Madrid.

El ministre va fer aquestes declaracions en roda de premsa després de la reunió mantinguda amb els responsables sanitaris de la Comunitat de Madrid, on s’ha arribat a l'acord per a traslladar aquesta mesura a la resta.

PCR positius superiors al 10% i ocupació d'UCI de més del 35%

PCR positius superiors al 10% i ocupació d'UCI de més del 35%

Illa va aclarir que serà a les ciutats amb més de 500 casos per cada 100.000 habitants els últims 14 dies, les que tinguen casos positius per PCR de més del 10% i en què les UCI de tota la comunitat tinguen una ocupació superior al 35%. Aquesta mesura inclouria la situació actual de la ciutat de Madrid.

No obstant això, l’aplicació d’aquests criteris s'han de debatre i d’aprovar en el Consell Interterritorial. Illa va avançar que ha trobat bona predisposició de la resta i que dimecres es debatran les mesures.

Si finalment prospera aquesta proposta, s’aplicarà d'ací a alguns de dies, tan prompte com es publique en els butlletins oficials les comunitats autònomes. Així mateix, aquest dimecres es publicarà la llista de municipis afectats per aquests criteris per a establir restriccions.

Anunci entre quasi 10.000 contagis més

El responsable de Sanitat feia aquest anunci el dia en què el seu departament notificava quasi 10.000 contagis més, 9.906 concretament, encara que d’aquests només 2.586 es van diagnosticar en la jornada prèvia. Amb aquest nou increment, ja són 758.172 les persones contagiades de coronavirus a Espanya.

Pel que fa a la xifra més tràgica, la de les defuncions, el Ministeri n’ha notificat 203 més, de manera que la xifra total de morts des què va començar la pandèmia és de 31.614.

D’acord amb el balanç del Ministeri de Sanitat, als hospitals espanyols hi ha a hores d’ara 10.941 pacients ingressats amb Covid-19, dels quals 1.535 estan a les unitats de cures intensives de tot el país. El 9,41% dels llits hospitalaris estan ocupats per pacients contagiats de coronavirus. Aquest percentatge descendeix fins el 17,98% en el cas de les UCI.

També et pot interessar

stats