El govern rectifica i permet el 50% d'ocupació de les terrasses

La mesura s’aplicarà a partir de l’inici de la fase 1, prevista per a l’11 de maig.

Terrassa del passeig marítim de Gandia

El govern ha decidit ampliar del 30% al 50% l’ocupació màxima de les terrasses dels restaurants i establiments d’hoteleria a partir de la fase 1, prevista per al dilluns 11 de maig.

En aquesta fase, es podran consumir productes als recintes, i les terrasses podran estar obertes amb una capacitat màxima del 50%, sempre que es mantinga la distància mínima de seguretat de dos metres i no hi haja grups de més de deu persones.

La decisió de l’executiu de Pedro Sánchez arriba després que el sector de l’hoteleria criticara la mesura d’obrir només amb el 30% de l’ocupació, en considerar que per a molts negocis resultaria inviable econòmicament.

Aquest diumenge el BOE publicarà una orde ministerial amb les mesures de desescalada que s’aplicaran des del dia 4 i que recull que els bars i restaurants podran oferir un servei de recollida de menjar, però sense poder consumir al local.

L’orde també contempla que els establiments hauran de comptar amb una separació a través de mampares entre els treballadors i la clientela i només es podrà atendre un client o clienta per treballador.

La fase 1 de la desescalada entrarà en vigor el pròxim 11 de maig en tots els territoris que complisquen els requisits del pla integral d’indicadors dissenyat per l’executiu.

Una vegada superada la fase 1, es permetrà un terç de l’aforament de la sala i només per a les taules, sense que es puga utilitzar el servei de barra. En la fase 3 se suavitzaran les restriccions d’aforament, però es mantindran “estrictes condicions” de separació entre el públic.

També et pot interessar

stats