El govern garantirà l'accés a mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics a preus assumibles

El BOE publica aquest diumenge una orde ministerial per a fixar l'import màxim d'aquests productes sanitaris.

Voluntaris de la DYA s'aprovisionen de mascaretes
Voluntaris de la DYA s'aprovisionen de mascaretes / Europa Press

L'orde ministerial publicada aquest diumenge en el BOE estableix el procediment per a la fixació de l'import màxim de venda al públic de mascaretes, guants i solucions hidroalcohòliques.

En les pròximes 48 hores, la comissió interministerial de preus dels medicaments es reunirà per videoconferència per tal de determinar els preus màxims d'aquests productes sanitaris, que seran publicats en els pròxims dies en el BOE.

L'orde també defineix la informació que ha de contindre l'etiquetatge de les mascaretes higièniques. La ciutadania haurà de fixar-se especialment en dos valors: l'eficàcia de la filtració bacteriana i la respirabilitat.

L'eficàcia de la mascareta com a barrera contra la penetració bacteriana ha de ser igual o superior al 90%. La respirabilitat fa referència a la pressió diferencial que es necessita per a fer passar l'aire a través de la mascareta i ha de ser inferior al 60 Pa/cm².

En el cas de les mascaretes higièniques reutilitzables, l'etiquetatge ha d'indicar el nombre de rentats màxims, així com el mètode de neteja o higienització.

La venda per unitats de mascaretes quirúrgiques que no estiguen empaquetades individualment només es podrà fer en farmàcies, garantint unes condicions d'higiene que salvaguarden la qualitat del producte.

Són mesures excepcionals amb les quals el govern vol garantir que la ciutadania accedeix de forma informada i en condicions econòmiques no abusives als productes higiènics de prevenció davant la Covid-19.

També et pot interessar

stats