El govern espanyol vol estendre les condicions dels ERTO per força major

El Ministeri de Treball negocia amb sindicats i patronal ampliar les cotitzacions gradualment entre juny i agost.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, en el Congrés
La ministra de Treball, Yolanda Díaz, en el Congrés / Efe

El govern d'Espanya, a través del Ministeri de Treball, negocia amb els agents socials estendre les condicions dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per causes de força major fins després de l'estat d'alarma, quan es passe a l'escenari definit com la “nova normalitat”.

En teoria, els ERTO finalitzarien quan acabe l'estat d'alarma, però l'executiu encapçalat per Pedro Sánchez busca un acord per a prorrogar-los automàticament fins que comence eixa nova normalitat, és a dir, una vegada superada la fase 3 de les que hi ha previstes en el marc de la desescalada. Com a prompte, s'hi arribaria a finals de juny.

La proposta del Ministeri de Treball passa per ampliar l'exoneració de cotitzacions en els ERTO, de manera gradual, entre els mesos de juny i agost. El percentatge ha de negociar-lo amb la patronal i els sindicats, però de moment no s'ha tancat cap acord.

Ara l'exoneració de cotitzacions és del 100% per a les empreses de menys de 50 treballadors, i del 75%, per a una plantilla superior.

També et pot interessar

stats