El govern espanyol vol activar amb caràcter urgent un ingrés mínim vital per a mitigar l’impacte de la Covid-19

La fórmula té el suport de “grups econòmics rellevants”, segons un comunicat de la vicepresidència.

El vicepresident de Drets Socials i per a l’Agenda 2030, Pablo Iglesias, durant la reunió
El vicepresident de Drets Socials i per a l’Agenda 2030, Pablo Iglesias, durant la reunió / Govern d'Espanya

El govern espanyol vol posar en marxa de manera urgent un ingrés mínim vital pont (IMVP) fins que puga complir la promesa d’establir un de definitiu, amb l’objectiu de mitigar els efectes de la crisi del coronavirus entre les persones més vulnerables. La mesura té el vistiplau de sindicats, ONG i de “grans empresaris de grups econòmics molt rellevants, segons assegura un comunicat enviat des de la vicepresidència de l’executiu.

El vicepresident de Drets Socials i per a l’Agenda 2030, Pablo Iglesias i els ministres de Treball, Yolanda Díaz, i d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, han assumit el compromís d’aquesta fórmula d’ingrés mínim provisional en les reunions que han mantingut aquest dijous amb els sindicats Comissions Obreres i UGT, i organitzacions com Càritas, Cermi, Oxfam, AEPN, Facua i la Plataforma del Tercer Sector.

L’executiu justifica l’impuls d’aquesta fórmula provisional d’ingrés mínim vital per la urgència del moment, ja que aconseguir “les garanties tècniques i l’alt grau de consens polític, social i institucional” necessari per a desenvolupar la versió definitiva d’aquesta renda, necessitaria almenys tres mesos de gestions, segons s’ha traslladat en la reunió. La nota governamental posterior aclareix que l’activació de l’ingrés pont no significa renunciar al compromís d’instaurar un ingrés mínim vital de caràcter permanent.

En un comunicat, la Plataforma del Tercer Sector, de la qual formen part vora 30.000 ONG, ha aplaudit la mesura i ha desitjat que el nou salari social extraordinari “es puga convertir en una renda mínima vital estable i duradora”, que es contemple en els pressupostos generals de l’Estat, i que es presente com un “dret subjectiu a la protecció i garantia de les condicions bàsiques del desenvolupament vital”.

També et pot interessar

stats