El govern espanyol ultima la declaració d'un nou estat d’alarma

Sánchez ha convocat per a diumenge un Consell de Ministres extraordinari, després que l'han sol·licitat onze comunitats autònomes, entre elles la Valenciana.

El president del govern espanyol Pedro Sánchez compareix en roda de premsa aquest divendres
El president del govern espanyol Pedro Sánchez compareix en roda de premsa aquest divendres / Efe.

El govern de Pedro Sánchez es prepara per a aprovar un nou estat d'alarma, després que onze autonomies, entre elles la Comunitat Valenciana, ho hagen sol·licitat. La mesura s'adoptarà previsiblement aquest diumenge en un Consell de Ministres extraordinari.

Des de divendres, onze autonomies, País Basc, Astúries, Cantàbria, Navarra, Extremadura, Catalunya, Castella-la Manxa, La Rioja i Melilla han sol·licitat la seua aprovació, amb l'objectiu de tindre suficient cobertura jurídica per a endurir les restriccions a la mobilitat i fer front a l'increment de contagis de Covid-19. L'última comunitat que s'ha afegit a la llista ha sigut les Illes Balears, aquest dissabte.

El lehendakari basc Íñigo Urkullu ha demanat la declaració de l'estat d'alarma per a la seua aplicació a tot Espanya per un període inicial de quinze dies, el comandament i la gestió dels quals quedaria en mans dels presidents autonòmics de manera coordinada.

La mateixa petició han fet el vicepresident de Catalunya, Pere Aragonés; el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara; el d'Astúries, Adrián Barbón; la de La Rioja, Concha Andreu; la de Navarra, María Chivite; el de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page; i el de la ciutat autònoma de Melilla, Eduardo de Castro.

Andalusia, Madrid, Múrcia i Castella i Lleó s’han sumat a la Comunitat Valenciana i han anunciat l’aprovació de tocs de queda. En el cas del nostre territori, pendent de la seua aprovació i de l’aval del Tribunal Superior de Justícia.

També et pot interessar

stats