El govern espanyol treballa amb la UE per a tindre corredors aeris segurs

La Comissió Europea presentarà el 13 de maig les directrius per a la mobilitat segura als aeroports europeus.

Avió de l'aerolínia Ryanair
Avió de l'aerolínia Ryanair / STR (Efe)

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assenyalat aquest dilluns que el govern espanyol treballa actualment amb la Unió Europea (UE) per a aconseguir corredors segurs i posicionar-hi la Marca Espanya, i ha anunciat que aquesta setmana es coneixeran les directrius d'aquesta mobilitat. Per a aconseguir el concepte de destinació segura s'han elaborat guies, de les quals se n'han publicat ja 19, el que se suma la realització de plans de seguretat turística.

En el marc de la UE, la ministra ha subratllat que ha sigut Espanya qui ha volgut liderar tot el relacionat en el marc turístic i posar-ho en l'agenda europea, ja que calen “protocols homogenis”. Per això, aquest dilluns s'enviaran les guies elaborades a Espanya. La finalitat és que les guies “siguen referents” i permeten al conjunt dels països avançar en els plans de seguretat.

Maroto ha afegit que també han sol·licitat que una “part important” del pressupost aprovat en el Consell Europeu per a la recuperació de la UE es destine al turisme. Segons ha apuntat, Espanya està “en condicions” de passar aquesta setmana a la UE un conjunt de mesures on es demana per als territoris “més afectats una major ajuda, en particular, per als arxipèlags” de Balears i Canàries que, per la seua afecció en la mobilitat, requereixen un “major acompanyament”.

La proposta d'Espanya a la UE implica comptar amb “tots” els protocols per a poder moure's per tots els països per la UE “com més prompte possible”. En aquest sentit, ha avançat que està previst que la Comissió Europea present el 13 de maig les directrius per a aquesta mobilitat segura, per a la qual Espanya “ha volgut ser prescriptora”.

Així mateix, Maroto ha dit que paral·lelament es treballa en un pla per a potenciar el turisme nacional, ja que aquest sector va ser “clau” en la recuperació de 2008, per la qual cosa s’ha mostrat convençuda que ho tornarà a ser quan es recupere la mobilitat i la capacitat de tornar a rebre turistes nacionals i internacionals.

També et pot interessar

stats