Govern espanyol, sindicats i patronal signen l'ampliació dels ERTO fins al 30 de juny

Després d'aquesta data podran prorrogar-se si persisteixen les restriccions d'activitat per raons sanitàries.

VÍDEO | Govern espanyol, sindicats i patronal signen l'ampliació dels ERTO fins al 30 de juny

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, els sindicats i la patronal ham signat l'acord assolit en el marc del diàleg social, que permetrà ampliar fins al 30 de juny els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), amb la possibilitat de prorrogar-los més enllà d'aquest termini si persisteixen les restriccions d'activitat per raons sanitàries.

L'acord ha sigut rubricat pel president de la patronal de les pimes (Cepyme), Gerardo Cuerva; el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez; el president de la CEOE, Antonio Garamendi; el secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el president espanyol. A l'acte també hi han assistit, per part de l'executiu el vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias; la vicepresidenta d'Assumptes Econòmics i per a la Digitalització, Nadia Calviño; i la ministra de Treball, Yolanda Díaz.

El text de l'acord contempla prorrogar fins al 30 de juny els ERTO ja siga per força major total (sense reinici de l'activitat) o parcial (recuperació d'una part de l'activitat). En aquest últim cas s'indica que a l'hora de reincorporar treballadors i treballadores a l'activitat, es primaran els ajustos via reducció de jornada.

Les prestacions per desocupació associades als ERTO, que s'atorguen sense necessitat de complir el període de carència, es mantindran fins al 30 de juny, excepte les dels fixos discontinus, que s'aplicaran fins al 31 de desembre.

Comissió de seguiment tripartita

D'acord amb l'esborrany del reial decret llei, es crearà una comissió de seguiment tripartita del procés de desconfinament, que estarà integrada pel govern i els agents socials i que es reunirà amb caràcter ordinari el segon dimecres de cada mes.

L'objectiu d'aquesta comissió serà realitzar un seguiment de les mesures adoptades en l'àmbit laboral "durant la fase d'excepcionalitat atenuada", intercanviar dades i efectuar propostes. Decidirà també quins sectors necessitaran seguir amb ERTO més enllà del 30 de juny.

També et pot interessar

stats