El govern espanyol revisarà el repartiment dels fons per a la Covid-19 perquè tinga més pes la població

La ministra Montero afirma al Senat que es donarà "una resposta equitativa i moderada" que satisfaça "el conjunt dels territoris".

Els diputats guarden un minut de silenci per les víctimes de la pandèmia al començament de la sessió de control al govern en el Senat
Els diputats guarden un minut de silenci per les víctimes de la pandèmia al començament de la sessió de control al govern en el Senat / Ricardo Rubio (Europa Press)

El govern espanyol està revisant el criteri de repartiment del fons de 16.000 milions que destinarà a les comunitats autònomes per a lluitar contra la Covid-19, de manera que "el criteri de població tinga major pes en l'assignació global", segons ha anunciat aquest dimarts la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la intervenció al Senat.

La ministra s'ha mostrat convençuda que el govern donarà "una resposta equitativa i moderada" que satisfaça "el conjunt dels territoris", mentre responia al senador de Més per Mallorca Vicenç Vidal Matas, que lamentava la falta de finançament del seu territori.

Aquesta també és una reivindicació de la Comunitat Valenciana. De fet va ser el motiu de la picabaralla que la ministra va tindre amb el diputat de Compromís, Joan Baldoví, el passat dimecres al Congrés, quan el valencià va reclamar un repartiment equitatiu a les comunitats autònomes dels fons per a lluitar contra el coronavirus. Enfrontament que ha arribat a condicionar el vot en contra de la formació taronja en la pròrroga de l'estat d'alarma que es debat demà dimecres.

També et pot interessar

stats