El govern espanyol recorre contra el toc de queda des de les 20 hores a Castella i Lleó

La Junta que presideix Alfonso Fernández Mañueco manté en vigor la mesura i lamenta la decisió de l’executiu central.

Agents de la Policia Nacional durant el primer dia del toc de queda ampliat a Àvila
Agents de la Policia Nacional durant el primer dia del toc de queda ampliat a Àvila / Raúl Sanchidrián (Efe)

El govern estatal ha recorregut contra l’acord de la Junta de Castella i Lleó que limita la mobilitat a la comunitat autònoma des de les 20 hores amb l’objectiu de doblegar la tercera onada de la pandèmia.

L’executiu central ha sol·licitat a l’Advocacia General de l'Estat que presente un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem contra l’acord adoptat pel president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, aquest divendres i que va entrar vigor dissabte, que avança el toc de queda en tot el territori de la comunitat autònoma a les 20 hores.

L'executiu espanyol considera que aquest acord vulnera el reial decret d’estat d’alarma, que limita la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre les 22 i les 7 hores i que deixa en mans de les comunitats autònomes introduir modificacions però dins d’aquests marges horaris.

La Junta de Castella i Lleó ha emés un comunicat en què manté el toc de queda vigent “mentre no quede sense efecte pels mitjans establits en la llei”, i en què també lamenta que el govern central “tracte d’obstaculitzar” una norma que té com a “únic objectiu protegir la vida i la salut de les persones i reduir tots els possibles” l’impacte en l’economia.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, que dissabte va descartar el confinament domiciliari, va obrir la porta a avançar el toc de queda fixat actualment en el decret d’estat alarma: “Si cal revisar aquesta franja horària, ho farem parlant amb tot el món”, va assegurar fent referència al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

També et pot interessar