El govern espanyol proposa limitar a sis persones les reunions familiars al Nadal

L'esborrany preveu toc de queda nocturn entre la 1 i les 6 del matí la nit de Nadal i Cap d'Any.

Imatge d'arxiu d'un sopar de Nadal
Imatge d'arxiu d'un sopar de Nadal / Shutterstock

El govern espanyol proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebren durant les festes de Nadal i un confinament nocturn entre la 1:00 i les 6:00 hores els dies 24, nit de Nadal, i 31 de desembre, nit de Cap d'Any, segons s'estableix en l'esborrany de propostes de mesures de salut pública enfront de la Covid-19 per a la celebració de les festes nadalenques.

El document assenyala que en les reunions en l'àmbit familiar es recomana limitar la participació als membres que pertanguen al mateix grup de convivència, si bé en el cas que hi haja algun membre extern no convivent habitual, les reunions seran de sis persones com a màxim.

A més, recomana evitar o minimitzar les reunions en l'àmbit social (celebracions del treball, antics alumnes o clubs esportius, entre altres) i, en el cas de celebrar-se, hauran de ser d'un màxim de sis persones i preferiblement en l'exterior.

Al mateix temps aconsella no celebrar la cavalcada de Reis. Així ho preveu la proposta de mesures de salut pública per a afrontar la Covid-19 que l'executiu portarà dimecres al consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS) per a abordar-la amb les comunitats.

Les persones amb Covid-19 o en quarantena, a casa

No haurà d'acudir a cap reunió familiar o social cap persona que haja sigut diagnosticada amb Covid-19 i encara estiga en període de transmissibilitat; té símptomes de Covid-19; està esperant els resultats de la prova diagnòstica de coronavirus; o pot haver estat exposada a algú amb Covid-19 en els últims 14 dies.

Estudiants universitaris

El document planteja als estudiants universitaris que tornen a casa per a les vacances que limiten les interaccions socials els dies anteriors del seu retorn a casa i que extremen les mesures de prevenció.

També es recorda que s'han de mantindre les mesures de prevenció conegudes com les “6 M”: ús de mascareta tot el temps possible; rentada de mans; metres (manteniment de la distància física), maximitzar ventilació i activitats a l'aire lliure; minimitzar el nombre de contactes (preferiblement sempre els mateixos); i quedar-se a casa si hi ha símptomes, diagnòstic o contacte.

També et pot interessar

stats