El govern espanyol posarà en marxa un ingrés mínim vital

L'executiu també treballa en mesures addicionals per a protegir les empleades de llar dels efectes de la crisi derivada de la Covid-19.

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, durant la roda de premsa
El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, durant la roda de premsa / À Punt NTC

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha afirmat que el govern espanyol “està compromés” amb la posada en marxa d’un ingrés mínim vital. “Estem estudiant el disseny de la mesura i quan estiga preparada es comunicarà i s’implementarà”, ha assenyalat.

Escrivá ha confirmat a més que l’executiu espanyol treballa en mesures addicionals per a protegir les empleades de llar dels efectes de la crisi derivada de la Covid-19.

Pel que fa a la prestació per als pares que no puguen teletreballar i que hagen de cuidar dels fills, anunciada quan es van tancar els col·legis, el ministre ha assenyalat que es va pensar per a una situació molt concreta que s’ha vist “àmpliament superada”. Per això, el govern espanyol està treballant en mesures “de més amplitud”.

Prestació mensual mínima de 950 euros per a autònoms

D'altra banda, Escrivá ha assegurat que qualsevol autònom que haja vist parada l'activitat o reduïda la seua activitat tindrà una prestació de 661 euros com a mínim més exempció de les quotes, cosa que suma al voltant de 950 euros.

“Aquesta és una prestació que ja està disponible i més de 50.000 autònoms l’han demanada", ha afegit, i ha destacat que és una de les prestacions "més generoses" que s'estan habilitant en els països del nostre voltant.

Així mateix, el ministre ha remarcat que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) estan acompanyats d’una exoneració de les cotitzacions socials. Aquesta mesura és innovadora i intenta que les empreses opten pels ERTO i no pels acomiadaments. L’exoneració és completa en empreses de fins a 50 treballadors, i fins al 75% en les més grans.

Escrivà ha explicat que en l’àmbit de la incapacitat temporal, assimilat a baixa laboral per accident de treball, s’han produït més de 130.000 baixes per infecció o per aïllament en domicili. A més, pel que fa als permisos de treball, ha assegurat que han agilitzat tots els procediments en el cas de treballadors de la sanitat.

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha explicat les mesures que ha adoptat el govern espanyol perquè tots elss treballadors, assalariats, autònoms i empreses afectats per la crisi vegen protegida la seua renda.

Les primeres paraules les ha dirigides als autònoms. Així, Escrivá ha assegurat que qualsevol autònom que haja vist parada l'activitat o reduïda la seua activitat tindrà una prestació de 661 euros com a mínim més exempció de les quotes, cosa que suma al voltant de 950 euros.

“Aquesta és una prestació que ja està disponible i més de 50.000 autònoms l’han demanada", ha afegit, i ha destacat que és una de les prestacions "més generoses" que s'estan habilitant en els països del nostre voltant.

També et pot interessar

stats