El govern espanyol posarà en marxa l’ingrés mínim vital al maig

Sánchez i Iglesias pacten implantar la prestació, que valorarà la situació de les famílies, no de l’individu.

Imatge de portada: L'interior d'un banc d'aliments

El mes de maig s’implantarà l'ingrés mínim vital. És el compromís que ha adquirit el president del govern, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon i ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias. Aquest dijous es donaran a conéixer els detalls d’aquesta subvenció.

Unides Podem fa setmanes que pressiona perquè s’aprove aquesta prestació, almenys una modalitat "pont", fins que estiga enllestit l’ingrés mínim vital definitiu. No obstant això, fins ara havia xocat amb les reticències d'alguns membres del govern, que preferien estudiar amb més profunditat la iniciativa i preparar-la per als pròxims mesos, tal com va assenyalar aquest mateix dimarts la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

El ministre d'Inclusió ha avançat aquest dimecres, durant la compareixença en una comissió del Congrés, que la mesura valorarà la situació de les famílies, no la de l'individu, i que un 10% dels beneficiaris serien monoparentals. Escrivá ha indicat que es treballa perquè es pose en marxa "d’ací a setmanes" i que arribe "a qui ha d'arribar".

Orientada a la inclusió

En aquest sentit, apunta que la renda mínima tindrà un "itinerari d'inclusió" que posarà especial atenció en la situació de les famílies i no de l'individu, perquè el seu objectiu és "arribar als llindars de protecció" segons l'estructura de cada llar, incloses les monoparentals.

Escrivá ha explicat, a més, que serà "complementària" a les ajudes similars que ja hi ha a les comunitats autònomes i ajudaran a posar fi a la "pobresa extrema" en què viuen moltes famílies.

També et pot interessar

stats